Според премиера Бойко Борисов говоренето за катастрофален срив на инвестициите е по-скоро

...
Според премиера Бойко Борисов говоренето за катастрофален срив на инвестициите е по-скоро
Коментари Харесай

Борисов: Говоренето за катастрофален срив на инвестициите е непознаване на данните - има сериозен ръст

Според премиера Бойко Борисов говоренето за " пагубен срив на вложенията " е по-скоро непознаване на данните. Министър-председателят показва тази позиция в профила си във Facebook. Той показва, че е получил последните данни на Българска народна банка за директните задгранични вложения в България.

Както сами може да се убедите от обстоятелствата по-долу, следим сериозен растеж единствено за една година, показва Борисов. Ревизия отпреди два дни на Българска народна банка увеличи чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 година Преките инвестиции от чужбина за актуалната година също надвишават миналогодишното равнище, добавя министър-председателят.

" От началото на 2018 година единствено по Закона за поощряване на вложенията са издадени 19 документа за капиталови планове. Общо плануваните вложения по тях възлизат на над 700 млн. лева и се чака откриване на близо 2000 нови работни места. До края на годината чакаме общият размер на плановете да стане 29 с размер на плануваните вложения от 1.6 милиарда лева, които ще основат близо 6000 нови работни места ", написа още министър председателят Борисов.


Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР